2017. december 8., péntek

Sword Art Online

Aincard


2016-ban meg jelent egy új számítógépes generáció a "VR" technológia.  Amely egy sisak segítségével olyan hatást kelt mint a valóság lenne, ez a "virtuális valóság". Ez most főként a GAMER világban hozta el a forradalmát, ami jobb játék élményt nyújt az embereknek. Most már ez a technológia egy re jobban terjed a világban. Az ért írok erről, mert egy olyan anime-ről szeretnék írni, ami ezzel foglakozik. Hogy a már kicsivel fejlettebb VR technológia mint manapság. Ez az anime "Sword art Online".




 2022-es években a virtuális valóság ugrásszerűen haladt előre, és elindult egy hatalmas online szerepjáték a Sword Art Online (SAO). Az "NerveGear" technológia segítségével a játékosok szabályoz hatják az zivatarjukat a játékban belül, csak a saját gondolataikkal. 




Kirito


Kazuto Kirigaya, a "Kirito" (főszereplő) nevet kapta, aki rész vett a játék Béta verziójának a tesztelésében. Aztán, ki adták a játékot,de csak tízezre játékot adtak ki. Amit nagyon gyorsan el is fogytak. Belépnek a Aincrad festői és bonyolult világában, a kegyetlen események során a játékosok hamar rájönnek, hogy nem tudnak amely tele fantasztikus középkori fegyverekkel és szörnyekkel. Azonban kijelentkezni. A játék alkotója fogságban tartja őket az új világban, amíg nem viszik végig a játék száz szintjét.


Asuna


Kiritonak most együtt kell működnie a többi játékossal hogy ki jussanak  a játékból.Egy sekk szövetségesek, míg  mások ellenségei, mint Asuna Yuuki, aki a vezető csoport tagja majd idővel Kirito társa lesz.Annak érdekében, hogy rosszabbá váljon helyzet, a SAO nem minden szórakoztató és játék: ha meg halnak Aincradon, akkor a való életben halnak meg. Kiritonak alkalmazkodnia kell új valósághoz, küzdenie kell a túlélésért és remélhetőleg szabadulnia kell virtuális pokoltól.



Erről  szól  az első 12 rész. A másik 12 rész arról szól hogy a SAO-ból nem ébret fel 300 ember is benne van Asuna is emiatt Kirito emiat elkezd nyomózni és rájön hogy egy új VRMMORPG jelent meg ami a varázs világban játszódik és innen kell Asunat kiszabadítja.




Sword Art Online első része után valamivel egy évvel játszódik  az újabb évad. A világmag köztudatba kerülése után rengeteg VRMMORPG jelent meg, köztük a történetünk szempontjából fontos Gun Gale Online (GGO) is, mely az eddig megismert virtuális világokkal ellentétben sem a kardokra, sem a varázslatra nem koncetrál annyira, cserében azonban bőven kapunk puskákat, pisztolyokat és hasonló lőfegyvereket.


Már rögtön az első részben megismerkedünk fő gonoszunkkal és annak félelmetes képességével. A " Death Gun" néven futó játékos ugyanis képes arra, hogy ha valakit lelő a játékban, akkor az a személy a való életben is elhalálozik. Ekkor lép a képbe Kirito, akit a Belügyminisztérium virtuális részlegének vezetője egy kéréssel látogat meg az első halálesetek után. Mégpedig azzal, ahogy Kirito is jelentkezzen be a GGO-ba és kutassa fel Death Gun kilétét, amit vonakodva ugyan, de végül elfogad.  




Death Gun


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Youjo Senki

Egy ateista japán, meggyilkolás pillanatában egy olyan önigazságos lényel szembesül, amelyet X-lénynek nevez, aki elítéli az embert, mert...