2018. február 14., szerda

Valentinap az anime világban!

"Keresztül sétálok a mese könyvem fehér oldalin arra várva, hogy kiszínesedjenek az élményeim rajzolatával. Ez a történet szinte csak a kezdett. Veszek egy mély lélegzettet és a szél kering körülöttem tovább össze öntözve engem. A kezed oly melegen tartja az enyémet, ez meg nyitja az utat a szívemhez. A hogy rám mosolyogsz, és a kezemet fogod, számomra nincsen, ragyogó jövő."




Shigatsu wa Kimi no Uso

  
Shigatsu wa Kimi no Uso az egyik legszebb zenés szerelmes anime. A történet elégé érdekes. A fő szerepben egy visszahúzódó, csendes srácot ismerhetünk meg (Kousei Arima). Aki kicsi kora óta tanítót az édesanya zongorázni sok versenyt meg is nyert. De menet közben anyukája meg betegedet, ekkor Arima ígéretet az anyukájának, hogy az ért zongorázik, hogy ő meg gyógyuljon, de menet közben meghalt és e kor a fiú meg tört és abba hagyta a zongorázást. Azóta eltelt 2 tejes év. E kor már Alsó-középiskolába járt Arima ahol volt két jó barátja Tsubaki és Watari. Az egyik nap Tsubaki bemutat egy lányt (Saki Kousei) Watari-nak ahol Arima is ott lesz. A lány nagyon jó hegedűművész.
Egy hegedűversenyen vesz részt és Arima nagy bűvöletbe vitte a lány. Idő múlásával a lány meg tudja, hogy Arima egy híres zongorista volt. Ráveszi, hogy kísérje a versenyen; nagy nehézségek árán.
Jól is sikerül a verseny, ahol nem veszi észre Arima, de bele szeretet Kousei. Kousei rá veszi, hogy induljunk zongoraversenyen, amibe seggit neki. De a lány le betegedig és kórházba kerül, az onnan ne fog már kijönni. Arima nem nagyon látogatja, és ezt furcsállja Kousei és barátai is. Watari rá jön, hogy szerelmes Arima Kouseiba. Arima az ért nem látogatja, mert az édes anyát látja benne betegen fél attól, hogy aki segíttet neki megerősödni és azt elveszíti. Arima abba hagy a megint egy kicsit a zongorát. De nagy nehezen rá vette Kousei hogy csinálja. El is kezd a versenyt..........



Lovely Complex



Koizumi Risza átlagosan magasabb, 172 cm magas középiskolás lány. "Kis forrás". A magasságuk miatt gyakran piszkálják. Az a szokásosnál kevesebb japán fiú, a 156 centiméteres Othani Acusi, akinek a neve ironikusan egy "nagy völgy".Ők kettő az osztály "defekt duóját" alkotja, a Defekt-duó beceneve vált. A nyári iskola során egy középiskolai diák, Szuzuki Rjodzsi (egy másik diák), aki egy csoporttal van Riszával. Risza első látomása szerelmes belé, még akkor is, ha a fiúknak csak negatív tapasztalata volt a magassága miatt. Othánok olyanok, mint a Tanaka Csiharu alacsony és csendes lány tetszenek. Meg kéri Risza Othan hogy segítsen neki össze jönni Szuzukival és Risza meg segít Tanakával össze jönnie.  De ahogy egyre jobban megismerkednek egymással Risza és Othani, Risza érzései egyre mélyebbek Othani iránt, és attól a pillanattól kezdve a történet egyre érdekesebb lenni. 





Kuzu no honoki



A középiskolai diák, Hanabi Yasuraoka szerelmes lesz Narumi Kanai-ba, az idősebb gyermekkori barátjába, aki most a tanára az iskolájában. Ám Narumi szemszögéből nézve, amikor az új zenetanár, Akane Minagawa meg látja, egyből beleszeret, Hanabi rájön, hogy szerelmes Akane-ba. Hanabi találkozik Mugi Awayával, egy másik diák az iskolából, aki szerelmes  Akane-ba, aki az ő középiskolai tanára volt. Hanabi és Mugi egy egyességet kötnek, és hamis kapcsolatot kezdnek egymás magányosságának kielégítéséhez. A hozzájuk rendelt szeretettektől, mind szexuálisan, mind érzelmileg. Egyetértenek abban, hogy nem szeretik egymást, és megszüntetik a kapcsolatot, ha szeretetüket visszaadják azoknak, akikbe szerelmesek.


Sukittee ii na Yo




A csendes és szeszélyes Mei Tachibana középiskolai éveit anélkül töltötte anélkül, hogy barátokat, vagy barátságot szerezne volna egy gyermekkori incidens miatt, ami azt hitte, hogy az emberek előbb-utóbb elárulják egymást. Találkozik egy népszerű Yamato Kurosawa nevű fiúval, aki érdekli őt, és a kísérleti barátságuk és virágzó kapcsolatuk révén Mei végül elindul, és barátokkal barátkozik.



Kimi ni todoke 




Sawako Kuronuma - szinkronizált Sadako a lány osztálytársai neki hasonlít a karaktert The Ring - mindig félt és félreértett, mert az ő megjelenése; az iskola körüli pletykák arról számolnak be, hogy szellemeket és átokokat lát. Ám sajnálatos megjelenése ellenére ő egy édes és félénk lány, aki csak arra törekszik, hogy barátaival és mindenki mással tetszeni fog. Amikor a bálványa, a népszerű fiú Kazehaya, beszélni kezd vele, minden megváltozik. Új világban találja magát, új barátokat hoz, és különböző emberekkel beszélget, és Kazehaya-t nem tudja elég megköszönni, hogy megadja neki ezeket a lehetőségeket. Lassan, de biztosan édes szerelem virágzik a kettő között, miközben leküzdik azokat a körülményeket és akadályokat, amelyek az ő útjukon állnak.

Citrus





Aihara Yuzuku egy átlagos, kissé bohém középiskola lány, aki leginkább a divat, a barátok és a szórakozás iránt érdeklődik. Az anyukája új házassága miatt azonban el kell hagynia az egykori középiskoláját és egy, csak lányoknak fenntartót intézménybe kerül ahol, szigorú szabályok vannak. Yuzu már az első nap össze akasztja bajuszát a diáktanács komoly elnőkével, Meit, akiről nem jó az első benyomása. Tehát érthetően tele van megdöbbenéssel, amikor hazajön a hírre, hogy Mei új mostohavővére lett és ezentúl egy fedél alatt fognak élni.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Youjo Senki

Egy ateista japán, meggyilkolás pillanatában egy olyan önigazságos lényel szembesül, amelyet X-lénynek nevez, aki elítéli az embert, mert...